ČLANICE PO 11-METROVKAH NAPREDOVALE V POLFINALE ŽENSKEGA POKALA

V četrtek 19.9.2019 so se v četrtfinalu Ženskega pokala Krimovke na domačem igrišču pomerile z Mariborčankami. Naša dekleta so od prve minute dalje sicer držale žogo v svoji posesti in imele nekoliko več od igre, a si resnejših priložnosti niso priigrale. Najbližje zadetku domačih je bila Nika Pintarič, ki je dobro vtekla in žogo že poslala mimo vratarke, a so žogo z golove črte rešile branilke. Borbene Štajerke so še naprej uspešno zapirale pot do svojega gola in iz protinapadov iskale priložnost za zadetek ter jo v 13. minuti tudi našle. Gostje so tvegano podajo v naši zadnji vrsti prestregle in odhitele v napad po desnem krilu, podajo v sredino je z bližine realizirala Vita Šiftar in Maribor ponesla v vodstvo z 0:1. Le 3. minute kasneje so Krimovke izenačile. Jana Intihar je lepo vtekala v prostor na globinsko podajo, prodrla globoko v kazenski prostor in suvereno izenačila na 1:1. Kljub nekaterim priložnostim, Krimovke do konca prvega polčasa niso resneje zapretile, enako je bilo na mariborski strani.

V drugem polčasu so imele več od igre še naprej naša dekleta, a je v ekipi tokrat žal manjkala kakšna posameznica, ki bi prevzela odgovornost in udarila proti vratom Maribora. Največjo priložnost so Krimovke zapravile, ko je Lucija Grad po podaji iz kota zadela “le” prečko, odbita žoga pa kljub številnim poizkusom ni našla poti v gol. Kljub temu, da se je igra po nekaj menjavah dodobra razživela, zadetkov nismo videli, kar je pomenilo, da bodo o napredovanju odločale 11-metrovke.

Odločilna obramba Lucije GradKrimovke so prve pričele s streljanjem 11-metrovk. Prva je odgovornost prevzela Nika Pintarič in zadela, nato pa prevzela še mesto med vratnicama. Obe ekipi sta bili pri izvajanju precej natančni in zrešili vsaka po eno 11-metrovko. Za Krim so zadele še Manca Kutnjak, Urška Žganec, Mirjam Kastelec, Lucija Grad in Jana Intihar, ki je zadela sedmo 11-metrovko za vodstvo 7:6. Za naslednji strel je med vratnici stopila izkušena Lucija Grad, prebrala namero Mariborčanke in ubranila 11-metrovko ter Krim popeljala v polfinale pokala.

Čestitke dekletom za igro in suvereno izvajanje 11-metrovk!