KADETINJE S PETARDO V MREŽI PTUJA DO NOVE ZMAGE

V soboto 28.9.2019 so naše kadetinje odigrale 6. krog Lige DU17. Na domačem terenu so Krimovke tokrat gostile vedno neugodne Ptujčanke. Kljub nekaterim rahlo načetim igralkam in odsotnosti Maše Osojnik, so naša dekleta v tekmo startale izredno zbrano in že v 4. minuti napovedale potek tekme. Napako gostujočih branilk je z lahkim golom kaznovala Korina Lara Janež, 1:0, ki se je v 13. minuti ponovno vpisala med strelke. S presingom na zadnjo linijo Ptuja so Krimovke prestregle žogo in povišale na 2:0. Do konca prvega polčasa je kljub številnim lepim priložnostim Krimovk, rezultat ostal nespremenjen.

V drugem polčasu je domači trener nekoliko osvežil ekipo in Krim je svojo prednost kmalu še povišal. V 49. minuti je odlična Korina Lara Janež pobegnila gostjam in dosegla hat-trick, 3:0. Enako kot v prvem polčasu, smo tudi v drugem lahko gledali dominantno in zelo gledljivo predstavo naših deklet. Z enostavno in kombinatorno igro so Krimovke prihajale do številnih priložnosti, gostje pa so le redko prečkale sredino igrišča. Naslednji gol smo lahko videli v 68. minuti, ko je Ema Erman prodrla po krilu in povišala na 4:0, le nekaj minut kasneje pa iz podobne situacije stresla še vratnico. Ob koncu tekme si je 3 zelo lepe priložnosti priigrala še Pia Pirnat in iz ene izmed njih dosegla tudi premierni zadetek v dresu Krima ter vodstvo povišala na 5:0.

Čestitke in pohvale dekletom za eno najlepših tekem letošnje sezone in 5. zaporedno zmago, kar jih kot edino neporaženo ekipo v ligi še vedno ohranja na prvem mestu lestvice!