ČLANICE PO ZMAGI SAME NA TRETJEM MESTU

71829518_2419105934872236_2438074254709751808_nV nedeljo 29.9.2019 so Krimovke v Kopru odigrale 6. krog lige SŽNL. Naša dekleta so odlično pričele tekmo, prvih 15 minut povsem prevzele pobudo na igrišču in hitro nekajkrat nevarno zapretile. Dober začetek je v 21. minuti z zadetkom kronala Lucija Grad. Po zadetku je Krimova vrsta ponovno skreirala, letos že prevečkrat viden, strahoten padec v igri. Krimovke so z nedorečenimi in samosvojimi podvigi v igri do konca polčasa dopustila preobrat nasprotne ekipe. Po številnih zapravljenih priložnostih Krimovk (2x je zadetek preprečil tudi okvir vrat), je v 36. minuti pobegnila Tina Paliska in izenačila na 1:1, v 44. minuti so pri vtekanju Koperčank naša dekleta ponovno zaspala in Lina Čepak je z zadetkom poskrbela za preobrat.

V drugem polčasu je trener posegel po drastičnih spremembah v ekipi in Krimovke so ponovno prevzele vajeti v svoje roke. Igra se je pretežno odvijala na strani domačink, ki so s hitrimi protinapadi iskale še višje vodstvo. V 60. minuti je na drugo vratnico dobro vtekla Jana Intihar in izid poravnala na 2:2. Po nekaj lepih, a žel neizkoriščenih priložnostih, smo v 79. minuti končno dočakali tudi zadetek za vodstvo. Po predložku Anite Kovačič je bila najvišja v kazenskem prostoru Katja Turk in z glavo svojo ekipo povedla na 2:3. Do konca polčasa smo lahko videli še nekaj priložnosti, najlepšo sta si pripravili Katja Turk in Žana Rus. Prva je po prodoru preigrala vratarko in zadela vratnico, druga pa je odbito žogo spretno prestregla, a ji žoge žal ni uspelo potisniti v gol. Rezultat je do konca tekme ostale nespremenjen, Krimovke pa so z novo zmago (ob porazu Radomljank proti Olimpiji) ostale same na visokem 3. mestu lestvice.

Čestitke dekletom za nove 3 točke, ki pa, ob vnovičnih konstantnih nihanjih in padcih med tekmo, vseeno puščajo grenak priokus!