Kadetinje ugnale tudi najbližje zasledovalke

V soboto 12.10.2019 so Krimovke v Mariboru odigrale derbi z najbližjimi zasledovalkami na lestvici in še sedmič zapored slavile. Čeprav končni rezultat tega ne kaže (3:4), so imele Krimovke skozi celotno srečanje vse vajeti v svojih rokah. Žogo so spretno držale v svoji posesti in hitro prišle do nekaj lepih priložnosti, a je vse poizkuse ubranila odlična domača vratarka Iva Kocijan. V 21. minuti smo dočakali prvi zadetek na tekmi. Na lepo globinsko podajo je vtekla hitra Maša Osojnik in brez večjih težav suvereno zaključila za vodstvo z 0:1. Le 6. minut kasneje je po nesporazumu v obrambni vrsti slabo izbijala Tinkara Testen in žogo nesrečno poslala preko lastne vratarke in z avtogolom iznečaila na 1:1. V 34. minuti je lepo podajo Patrije Steklačič dobro izkoristila Korina Lara Janež in Krim povedla v novo vodstvo z 1:2. Tri minute kasneje je z lepim udarcem s strani, v dolgi vratarkin kot, žogo poslala Patrija Steklačič in povišala na 1:3 ter postavila rezultat polčasa.

V drugem polčasu je imela domača vratarka še naprej veliko dela. Po nekaj zapravljenih priložnostih, je v 52. minuti Korina Lara Janež zadela še drugič na tekmi in že desetič v prvenstvu ter povišala na 1:4. Sledilo je črnih 10. minuti Krima, v katerih so naša dekleta prejela kar dva zadetka. Štajerke si iz igre večjih priložnosti še vedno niso uspele priigrati, so pa zato prek Anje Eferl 2x zadeli iz prostih stralov. Prvič je pod prečko žogo poslala v 53. minuti, drugič je v 59. minuti zadela s pomočjo prečke in hitro znižala na 4:3. Krimovke so dveh hitrih zadetkih pametno umirile igro, stopile na žogo in vodstvo izkušeno zadržale do konca tekme.

Z sedmo zaporedno zmago na sedmih tekmah so si naša dekleta priigrala 5 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalkami, ŽNK Maribor Tabor. Sledi reprezentačni odmor, 26.10.2019 se liga DU17 nadaljuje, Krimovke gostujejo v Cerkljah.