ČLANICE KLJUB OKRNJENI ZASEDBI DO ZMAGE

V nedeljo 27.10.2019 so na umetni travi ŠP Kodeljevo naše članice pomerile z Ajdovščino. V domačem kadru je bilo kar nekaj sprememb, saj tokrat ni bilo kar nekaj standardnih igralk: Lucija Grad (okrevanje po operaciji), vratarka Maja Zajc (kartoni), Nina Šmid (kartoni), Sara Lavrenčič (bolezen) in Valentina Pernat. Krimovke so kljub številnim odsotnostim na tekmo prišle s polno postavo, 18 igralk, kar kaže na dolgo in kvalitetno klop.

Naša dekleta so v tekmo startale odlično, saj so, kljub dobri postavitvi in discipliniranem branjenju nasprotnic, hitro prišle do dveh zadetkov. Že v 7. minuti je Žana Rus dobro vtekla na podajo Jane Intihar zadela za vodstvo, 1:0. Le minuto kasneje se je podajalka pri prejšnjem zadetku vpisala še kot strelka – Jana Intihar, 2:0. Sledila je lepa in kombinatorna igra Krimovk, ki so si pridelale kar nekaj priložnosti, a je domača obramba naslednje pol ure uspešno preprečevala zadetek. V 38. minuti je Mirjam Kastelec po preigravanju in udarcu z roba kazenskega prostora povišala na 3:0 in postavila rezultat polčasa.

V drugem polčasu smo v moštvu domačih lahko videli številne menjave. Do priložnosti za dokazovanje so prišla tudi dekleta z nekaj manj minutaže. Videli smo lahko tudi 4 zadetke. 2 zadetka je v 48. in 72. za Krim prispevala Nika Pintarič. Z dvema zadetkoma z velike razdalje pa je poraz omilila Ajdovka Marija Capuder (60. in 78. minuta). Krimovke so po dvo-tedenskem postu ponovno prišle do zmage in ob porazu Radomljank proti Mariboru, spet same zasedajo 3. mesto.