KDETINJE ODDALE PRVO TOČKO V SEZONI

V sredo 13.11.2019 so naše kadetinje v deževnem in hladnem vremenu odigrale prestavljen 9. krog Lige DU17. Na umetni travi ŠP Šiška se je odvil mestni derbi, ki pa tokrat ni imel zmagovalca. Obe ekipi sta nastopili v polnih postavah, zmajčice so na derbi vključile celo igralko svojega članskega moštva in prvo strelko WU17 reprezentance, Manco Suhoveršnik, kar je bilo ključnega pomena za končni rezultat.

Krimovke so tekmo startale več kot odlično, saj so takoj prevzele vajeti v svoje roke in povedle že v 4. minuti tekme., 0:1. Po lepi podaji Patrije Steklačič je dobro vtekla Korina Lara Janež in zadela 13. zadetek na 10. tekmi. Naša dekleta so nadaljevala z ofenzivno igro in v 9. minuti znova zadele. Natančna je bila, podajalka pri prvem zadetku, Patrija Steklačič, 0:2. Po 15. minuti se je igra nekoliko umirala, nekaj priložnosti si je priigrala tudi Olimpija. Do konca polčasa smo lahko videli še nevaren poizkus Mance Suhoveršnik, ki ga je Hana Steklačič stežka ubranila, udarec naše Sare Delič z bližine ter 2 prosta strela Krimovk, ki sta preletela prečko.

V drugem polčasu je sledil preobrat. V 52. minuti je glavni sodnik dosodil 11-metrovko v korist domačink in Manca Suhoveršnik je z bele točke znižala na 1:2. Po zadetku smo lahko gledali bolj enakovredno predstavo kot v prvem polčasu. Obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti. Za Krim je iz prostega strela prečko zadela Korina Lara Janež, na drugi strani je bila najbolj nevarna Manca Suhoveršnik. V 72. minuti je Manca Suhoveršnik uspela za kakšen meter pobegniti našim branilkam, kar je bilo dovolj, da je izenačila in poskrbela za preobrat, 2:2. Do konca tekme smo v borbi za zmago lahko videli še nekaj priložnosti Krimovk, a žoga ni našla poti v gol. Še najbližje zadetku je bila Ema Erman, ki je pobegnila po krilu in streljala, a je vratnica rešila domačo vratarko.

Krimovke so po 10. tekmah oddale prvo točko, a ostajajo neporažene. S 6. točkami prednosti še vedno ostajajo na prvem mestu, a jih do zimskega odmora čakata še 2 težki tekmi (Pomurje in Radomlje). Čestitke dekletom za točko na težki tekmi, upamo na dobre predstave in točke tudi na preostalih tekmah.