VODILNA ČETVERICA REMIZIRALA

V 11. krogu Lige DU17, sta bila na sporedu kar dva derbija, saj so med seboj pomerile vodilne 4 ekipe. Vodilne Krimovke so se v okrnjeni zasedbi v Bratoncih pomerile s 3. ekipo, Pomurjem. Na drugem derbiju sta se v Radomljah udarile Radomljanke (4.) in Maribrčanke (2.). Obe tekmi sta na koncu prinesli remi in nespremenjeno stanje na lestvici.

V Bratoncih smo v prvem polčasu lahko gledali dokaj enakovreden boj, kjer so Krimovke tokrat nastopile brez poškodovane kapetanke Patricije Ham ter bolnih Sare Delič in Nike Bazjak. Domačinke so poskušale z dolgimi podajami na prvo strelko lige, Nino Kajzbo, naša dekleta pa so bila zaradi razmočenega terena prisiljene v podobno igro. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, še najbližje spremembi rezultata je bila Patrija Steklačič, ki je v uvodnih minutah s prostega strela stresla prečnik.

V začetku drugega polčasa so domačinke z nekaj sreče v 45. minuti povedle na 1:0, zadela je Živa Rakovec. Sledila je ofenziva Krimovk, kateri so domače odgovarjale pretežno z dolgimi podajami v protinapad. Krimovke so prihajale do številnih priložnosti, a so ena za drugo ostajale neizkoriščene. Kar 3x se je v 1 na 1 z vratarko znašla Maša Osojnik, 2x Patrija Steklačič ter po 1x še Korina Lara Janež ter Ema Erman, a so vrata Pomurk po zaslugi odlične vratarke Nuše Horvat ostala nedotaknjena. Ob zaključku tekme, je v 78. minuti žoga končno našla pot v gol Pomurk. S približno 30m od vrat je bila s prostega strela natančna Patrija Steklačič, 1:1. V zadnjih izdihljajih so Krimovke uspele pripraviti še 2 priložnosti, a je realizacija ostala slaba in ekipi sta se razšli brez zmagovalca.

Čestitke dekletom za borbeno igro in pomembno točko, kljub nekaterim odsotnostim ključnih igralk.