Na krilih razigrane “MICI” do visoke zmage proti Cerkljam

V 6. krogu SŽNL so se Krimovke na Kodeljevem pomerile z dodatno okrepljeno ekipo Cerkelj, za katero so prvič zaigrale najnovjše pridobitve: Lucija Kos, Laura Škvorc in Rebeka Bačar.

Cerkljam tokrat niso mogle pomagati niti novinke, saj so jih Krimovke nadigrale v vseh elementih igre. Že od prve minute so naša dekleta pričele z ofenzivnimi cilji in željami po zadetkih. Po kar nekaj lepih priložnostih in dveh prečkah, ki sta rešili gostujoča vrata pred zadetkom, je Krim končno zadel. V 14. minuti je bila prvič natančna Mirjam Kastelec, 1:0. Le 2. minuti kasneje je Cerkljam iz protinapada uspelo izenačiti prek Mance Smolnikar. Sledilo je nekaj udarcev Krima ter nekaj protinapadov Gorenjk, a se rezultat ni spremenil. V 32. minuti so naša dekleta še tretjič zadele prečko, le da je tokrat ostala zbrana Mirjam Kastelec in odbito žogo pospravila v gol ter Krim še drugič ponesla v vodstvo, 2:1.

ŽNK Krim RollJet : ŽNK Cerklje, 7:1

V drugem polčasu je sledilo nekaj sprememb v postavi domačih in Krimovke so hitro pričele dominirati. S hitrimi prenosi igre ter prodornejšo igro so na 3:1 povišale že v 3. minuti drugega polčasa. Z drugim hat-trickom v sezoni se je še ponovno izkazala Mirjam Kastelec, ki je le 2. minuti kasneje zadela še četrtič, 4:1. Krimovke so kljub visoki prednosti nadaljevale z visokim tempom, ki ga nasprotnice niso mogle dohajati. V 68. minuti je po podaji s strani na 5:1 povišala Nina Šmid. V 70. minuti se je že s tretjo asistenco nesebično izkazala Urška Žganec, med strelke pa se je še petič vpisala Mirjam Kastelec. Končni rezultat je v 76. minuti, s šestim zadetkom na tekmi oz. dvojnim hat-trickom, postavila Mirjam Kastelec, 7:1. Do konca tekme smo lahko videli še nekaj lepih priložnosti naših deklet, a je rezultat ostal pri 7:1.

Kljub številnim zadetkom ene igralke, nismo videli le superiornosti posameznice, temveč dobro uigrano ekipno delo, ki je privedlo do visoke rezultata. Čestitke dekletom za učinkovito predstavo, ki Krimovke še naprej ohranja na 3. mestu lestvice SŽNL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s