ČLANICE DO POMEMBNE ZMAGE

V 8. krogu SŽNL so se Krimovke že drugič pomerile z najbližjimi zasledovalkami, ŽNK Maribor Tabor. Krim je tokrat zaigral s precej prevetreno postavo, saj je imel trener ob sestavi moštva nemalo težav. Ob poškodovanih Urški Žganec, Zarji Sušnik, Manueli Keršič in Nei Lovrinčič, so bile odsotne še Manca Kutnjak, Staša Čagran, Špelca Zorjan, Maša Kavčič, Katarina Pribakovič in Patricija Ham. Kot da vse težave še niso bile dovolj, je ekipa večer pred tekmo ostala še brez Naje Cunk in Anite Kovačič, ki sta morali v karanteno. Krimu sta se tako priključili mladi, perspektivni kadetinji Korina Lara Janež in Laura Šenk.

Krimovke so kljub vsem težav v tekmo startale odločno. V uvodnih minutah so naša dekleta igro sicer prepustila domačinkam, a jih visoko pokrila, tako da so Štajerke stežka prehajale preko sredine igrišča. V 14. minuti so prve zapretile Štajerke, a je Oblakova udarec ubranila. Preko Nine Šmid so bile nevarne tudi Krimovke, a je slednja merila nenatančno. v 20. minuti je bila iz prostega strela nenatančna Mirjam Kastelec, le nekaj minut kasneje pa je domačinkam iz protinapada uspelo povesti. Dolgo podajo si je Ines Krajnc sicer s pomočjo roke uspela potisniti naprej in pobegnila našim branilkam ter v situaciji ena na ena z vratarko dosegla gol za 1:0. Po zadetku so Krimovke pričele z bolj napadalno igro, ki je sadove obrodila v 36. minuti. Po podaji iz kota je bila pred vrati najodločnejša Mirjam Kastelec in izenačila na 1:1.

V drugem polčasu so Krimovke še bolje nadzirale dogajanje na igrišču in si pripravile nekaj lepih priložnosti. Nov zadetek smo dočakali v 55. minuti, ko je globinsko podajo dobro vnovčila Nika Pintarič in prodrla po krilu ter s podajo v sredino našla vtekajočo kapetanko Katjo Turk, ki je brez večjih težav zadela za 1:2. Tehtnica se je po nekaj osvežitvah s klopi še bolj nagnila v korist Krimovk, ki so v 78. potrdile svojo zmago. Po lepo odigrani dvojni podaji Nike Pintarič in Korine Lare Janež, je slednja s podajo v sredino našla Mirjam Kastelec, ki je z drugim golom na tekmi povišala na 1:3.

Čestitke dekletom za zasluženo zmago ter pohvale za odličen pristop. Čestitke tudi mladima debitantkama v članski ekipi Korini Lari Janež ter Lauri Šenk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s