ČLANICE DO NOVE VISOKE ZMAGE

V 10. krogu SŽNL so se Krimovke v oslabljeni zasedbi pomerile z Ajdovščino. Trener tokrat ni mogel računati na Urško Žganec, Manuelo Keršič, Zarjo Sušnik, Elo Andlovic, Neo Lovrinčič, Majo Angelovsko, Najo Cunk, Patricijo Ham, Katarino Pribakovič, Manco Kutnjak, Mašo Kavčič in Saro Lavrenčič.

Foto: Alen Milavec

Kljub številnim odsotnostim, so Krimovke že v prvi minuti tekme vzele stvari v svoje noge, zadržale posest ter pričele z ofenzivno igro. V uvodnih minutah se je Ajdovščina disciplinirano branila, pohvaliti gre tudi domačo vratarko Jano Ličen, ki je zbrala kar nekaj lepih obramb. Naša dekleta so odpor Primork strle v 19. minuti, ko je po prodoru in podaji Katje Turk, zadela Mirjam Kastelec, 0:1. Od prvega zadetka dalje, so se priložnosti vrstile ena za drugo. Katja Turk je najprej tik pred golom merila preko vrat in se v 32. minuti oddolžila z zadetkom za 0:2. Rezultat polčasa je v 39. minuti po podaji iz kota postavila Lucija Grad, 0:3.

V drugem polčasu je trener Krima spočil nekatere standardne igralke (Intihar, Pintarič, Grad, Kovačič), nekoliko zarotiral igralna mesta ter več minut namenil dekletom z manj minutaže v ligi. Dogajanje na igrišču je bilo podobno tistemu iz prvega polčasa. Priložnosti Krimovk so se vrstile ena za drugo, domačinke so svoje priložnosti iskale preko protinapadov. V 64. minuti je kapetanka Katja Turk z drugim golom na tekmi povišala na 0:4. V 72. minuti je drugi gol z udarcem z roba kazenske prostora prispevala Mirjam Kastelec, 0:5. Le 3 minute kasneje je svoj debi v Krimovem dresu z zadetkom za 0:6 kronala Špelca Zorjan, ki si je ob tem pripravila še nekaj lepih priložnosti. V 85. minuti je končnih 0:7 postavila naša najboljša strelka, Mirjam Kastelec, ki je hat-trick dosegla že tretjič to sezono in je s 17. zadetki druga strelka lige.

Čestitke dekletom za suvereno zmago in pohvale za ekipno predstavo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s