ČLANICE SEZONO 2019/2020 PRIČELE Z ZMAGO

Po zelo uspešnih pripravah naših starejših selekcij Krima (DU17 in članice), ki so v pripravljalnem obdobju nanizale 30 treningov in 5 prijateljskih tekem (ŽNK Olimpija, ŽNK Maribor, Carinthians (AVT), Pingry (ZDA) in ŽNK Olimpija) ter 4-dnevnih pripravah v Kranjski Gori, so naša dekleta dočakala tudi prve uradne tekme. V nedeljo 18.8.2019 so na derbiju kroga proti Mariboru odigrale 1. krog SŽNL in slavile z 1:2.

Tekma se je pričela po željah Krima, saj so naša dekleta v uvodu tekme uspešno zadržala žogo, prevzela vajeti na igrišču in hitro prišle do nekaj zrelih priložnosti. Že v 13. minuti je na globinsko podajo dobro vtekla Nina Šmid in z močnim udarcem Krim povedla v vodstvo, 0:1. Le 10 minut kasneje je tekma dobila povsem nov naboj. Krimovke so iz kota zadele vratnico, Štajerke pa so v protinapadu pobegnile Krimovkam. Napad je izven kazenskega prostora z roko zaustavila vratarka Maja Zajc in si prislužila izključitev. Rokavice si je pogumno nadela Nika Pintarič ter več kot uspešno nadomestila vratarko. Do polčasa so imele z igralko več nekaj več priložnosti domačinke, a se mreža Krima ni zatresla.

V drugem polčasu so Krimovke kljub igralki manj zaigrale zelo odločno in podjetno, tako da številčna premoč Mariborčank praktično ni bila opažena. Krimovke so zadržale posest ter nekajkrat neustrašno zapretile proti domačim vratom. V 52. minuti so naša dekleta kljub igralki manj prek odlične kapetanke Katje Turk vodstvo še povišale, 0:2. Zaradi ugodnega rezultata so Krimovke nekoliko zaustavile ofenzivno igro in napadale zgolj iz protinapadov, kjer je bila vse do konca tekme še naprej neurešljiva uganka Katja Turk. Tik pred koncem tekme so gostje izkoristile utrujenost in napačne odločitve v našem kazenskem prostoru in znižale na 1:2, a je vseeno ostalo pri veliki zmagi Krima z 1:2.

Čestitke in pohvale dekletom za prikazano borbenost ter uspešen začetek sezone!